Waarom ik eet zoals ik eet. Gezond én lekker!

Er zijn diverse redenen waarom ik ben gaan eten zoals ik nu eet. Ik probeer de orthomoleculaire voedingswijze zoveel mogelijk te volgen maar natuurlijk lukt dat niet altijd. Orthomoleculair betekent 'juist' (ortho vanuit het Grieks) en 'betreffende de moleculen' (moleculair). Hiermee probeer je zoveel als mogelijk de juiste macro- en micronutriënten via je voeding binnen te krijgen om al je cellen in je lichaam te 'voeden'. Macronutriënten zijn de koolhydraten, eiwitten en vetten. Micronutriënten zijn de vitaminen, mineralen en sporenelementen. Beide heeft je lichaam nodig om goed te kunnen functioneren. Waarom ik mij ben gaan verdiepen in goede voeding en al wat daarmee samenhangt kun je hier lezen. Voor mij is het een verrijking van mijn leven. Leuk detail: gezond is ook nog eens heel lekker!


Er is zoveel wat mij inspireert op dit gebied, ik ben nog lang niet uitgeleerd.

Meer jammies

Luchtige 'polenta' fruitmuffins, uit de airfryer of oven. 

Klik op de link voor het recept.
Luchtige 'polenta' fruitmuffins, uit de airfryer of oven.


Havermelksmoothie met Bosvruchten en Mango

Kik op de link voor het recept.


                                                               ***************

Homemade Humus van begin tot eind.

Klik op de link voor dit recept.

Homemade Humus van begin tot eind.

***************

Tropisch toetje uit de oven. Een toetje met ananas, mango, appel en lekker knapperige deegstukjes.

Klik op de link voor dit recept.

Tropisch toetje uit de oven
                                                           
 ***************

Lekker toetje (aangepast): (Griekse) yoghurt/Hüttenkäsepannenkoekjes met rozijntjes, kaneel, honing, havermout en vers fruit.

Griekse yoghurtpanenkoekjes met rozijntjes, kaneel, honing, havermout en vers fruit.


Klik op de titel voor het recept.
***************

Geen opmerkingen:

Een reactie posten