Waarom ik eet zoals ik eet. Gezond én lekker!

Er zijn diverse redenen waarom ik ben gaan eten zoals ik nu eet. Ik probeer de orthomoleculaire voedingswijze zoveel mogelijk te volgen maar natuurlijk lukt dat niet altijd. Orthomoleculair betekent 'juist' (ortho vanuit het Grieks) en 'betreffende de moleculen' (moleculair). Hiermee probeer je zoveel als mogelijk de juiste macro- en micronutriënten via je voeding binnen te krijgen om al je cellen in je lichaam te 'voeden'. Macronutriënten zijn de koolhydraten, eiwitten en vetten. Micronutriënten zijn de vitaminen, mineralen en sporenelementen. Beide heeft je lichaam nodig om goed te kunnen functioneren. Waarom ik mij ben gaan verdiepen in goede voeding en al wat daarmee samenhangt kun je hier lezen. Voor mij is het een verrijking van mijn leven. Leuk detail: gezond is ook nog eens heel lekker!


Er is zoveel wat mij inspireert op dit gebied, ik ben nog lang niet uitgeleerd.

Hoofgerechten

Rode bietensalade gegarneerd met pijnboompitten en buffelmozzarella

 Rode bieten salade gegarneerd met pijnboompitten en buffelmozzarella

Klik op de tekst of foto voor het recept.

                                                            ***************

Vegetarische Rodekoolschotel met tofu, appel, noten en pareltarwe

 Vegetarische Rodekoolschotel met tofu, appel, noten en pareltarwe

Klik op de tekst of foto voor het recept.

                                                             ***************


Zoete boerenkool-venkel 'stoemp' (met vegetarische /magere rookworst)

Gevulde paprika's met quinoa/groentenmengsel en (geiten)kaas

Gevulde paprika's met quinoa-groentenmengsel en (geiten)kaas

Recept volgt.

***************

2 opmerkingen:

  1. Als ik dit zie....wil ik gelijk op vakantie, jammie ;-)
    groetjes,
    Maria

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je reactie Maria. Dat vakantiegevoel had ik nou ook. En dan nog een lekker toetje erna...

      Groetjes,
      Marianne

      Verwijderen