Home

Al jaren weet ik dat eten leuk is.  Alleen het klaarmaken van eten vond ik een verschrikkelijk gedoe. Lastig ook met kinderen die het een of het ander niet lusten, op 3 verschillende tijden moesten eten vanwege clubjes of sport. Een vegetariër erbij....Zo sloop het gemakkelijk en vaak 'slecht' eten er in. Want wat is het gemakkelijk om kant en klaar of bijna kant en klaar te eten.

Zo ben je dan ineens een aantal jaren verder waarin het allemaal niet meer zo uitmaakt en toch weet je ergens wel dat je niet goed bezig bent.

De eerste signalen die me een piepklein beetje bewust maakten van ander eten was het veranderen van de tuin. Ik wilde graag planten die insecten en vogels aantrekken en laten dat nu toevallig ook best een aantal eetbare planten zijn. Dus dropplant, munt, tijm, rozemarijn en verbena werden onder andere aangeplant. Het werkte goed en ik heb me suf geamuseerd met alle beestjes die mijn planten kwamen bezoeken. Ondertussen groeiden ook de kruiden lekker en verdwenen de dropplantblaadjes in de thee.

Het tweede best grote signaal kwam toen ik vorig jaar een auto ongeluk kreeg. Ik kon de eerste weken niets, at hetzelfde en kwam pardoes 3 kilo aan. Op zich was ik niet te zwaar maar ik vond mezelf wel te zwaar en dat zwembandje stoorde toch wel ;-). Omdat ik al heel erg lang artrose in diverse delen van mijn lichaam heb, en door het ongeluk een breuk en diverse andere lichamelijke ongemakken ben ik gaan zoeken naar voeding die mij zou helpen sneller te genezen en die me ook van wat extra gewicht af zou helpen. Dat laatste ging veel gemakkelijk dan ik dacht. Ik heb me heel uitgebreid verdiept in voeding en wat gezond is en wat juist niet om zo optimaal mogelijk te eten en ook de beste voedingsstoffen uit het voedsel te halen.

Eenmaal begonnen zag en voelde ik razendsnel verandering en verbetering. Ik probeer zoveel mogelijk vers én biologisch te eten. Ik eet geen geraffineerde suiker en heb een ware studie gedaan over oliën en vetten. Daarom gebruik ik nu o.a. kokosolie.  En geloof me, je kunt echt lekker gezond eten en ook rustig eens zondigen.

Omdat ik er zo'n lol in had gekregen om zelf in de keuken de leukste, spannendste en lekkerste gezonde gerechten klaar te maken ben ik een cursus orthomoleculaire voeding aan het volgen en heb ik dit blog gestart.

Zo, en nu lekker een stukje mangokoek :-).

2 opmerkingen:

 1. het 'gezonde eten' lijkt ook in de familie te zitten, nicht Marianne 😀

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad Inge, het bloed kruipt.....
   Helaas heb ik geen grote tuin maar ik zou heel graag mijn eigen groente kweken. Nu kunnen de kruiden wel in bakken aan de schutting en ik heb wat rucola en lollo rosso in een klein kasje op poten, dat is toch wat.
   En leuk dat je mijn blog hebt bekeken :-).

   Verwijderen