maandag 3 april 2017

Tropisch toetje uit de oven.

Een tropische verrassing uit de oven, dat is weer eens iets anders. Het voordeel van dit toetje is dat je het van te voren kunt klaarmaken, desnoods een dag van te voren. Bewaar het dan afgedekt in de koelkast. Tijdens je avondeten zet je het in de oven om af te bakken. Overigens kun je het natuurlijk ook koud eten maar ik vind juist de fris zoet-zure smaak van het fruit beter uitkomen in de warme variant.

Tropisch toetje uit de oven

Voorbereiding is ca. 15 minuten.
Baktijd is ca. 15-20 minuten in een op 175 graden voorverwarmde oven.

Nodig voor twee personen:

2 ovenschaaltjes;
100 gram ananas in stukjes, vers of diepvries;
100 gram mango in stukjes;
1 appel, geschild en zonder klokhuis, in stukjes;

Beslagkom;
20 gram havermout;
20 gram volkorenmeel;
20 ml kokosolie (is ongeveer 2 afgestreken eetlepels);
1 eetlepel honing of siroop (ahorn of wat je wilt);

Optioneel: Griekse yoghurt, Hüttenkäse of een bolletje Vanille-ijs.

Bereiding:

Meng het in stukjes gesneden fruit en verdeel het over de twee ovenschaaltjes;
Meng de havermout, het volkorenmeel, de kokosolie en de honing. Kneed dit door elkaar (een lekker plakkerig werkje :-) ).
Als alles goed gekneed is deel je het deegje in tweeën en verdeel je het in 'brokjes' over het fruit. Dit worden lekker knapperige stukjes als het klaar is.
Zet de schaaltjes in de voorverwarmde oven en bak ca. 15-20 minuten op 175 graden totdat de deegstukjes mooi bruin zijn.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon ZONDER yoghurt o.i.d.:
Kcal: ca. 277, Koolhydraten: 43 gram, Vet 10,1 gram, Proteïne 3,1 gram.

Voedingswaarde per persoon MET 50 gram Griekse yoghurt (10% vet):
Kcal: ca. 338, Koolhydraten: 44,9 gram, Vet: 15,1 gram, Proteïne 5,2 gram.

Tropisch toetje uit de oven met Griekse yoghurt


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen