vrijdag 10 februari 2017

Courgettestoof met geitenkaas en meer.....

Geen foto nu, de courgettestoof was klaar en zo lekker dat ik het meteen heb opgegeten. Halverwege dacht ik: óeps, de foto..... Die maak ik dan de volgende keer wel.

Nodig: een stoof- of hapjespan met deksel of een wok met deksel.
Bereidingstijd incl. voorwerk ca. 35 minuten.

Ingrediënten voor 2 personen:

2 biologische courgettes in blokjes gesneden. Schillen is niet nodig, alleen even afspoelen.;
1 grote rode ui in halve of kwart ringen gesneden;
1 teen fijngesneden knoflook
125 gram champignons of andere paddestoelen in plakjes;
1 avocado in stukjes gesneden;
50 gram harde jonge geitenkaas in kleine blokjes;
1 theelepel picadillokruiden of een ander kruidenmengsel naar eigen smaak;
olie (ik gebruikte een klein beetje kokosolie) om de ui te fruiten.

Eet er eventueel een kleine portie haver of rijst naast.

Bereiding:

Kook de haver of rijst terwijl je de stoof maakt.

De stoof:
Laat de olie heet worden en fruit de ui  en de knoflook ca. 5 minuutjes. Voeg het kruidenmengsel toe en laat even meebakken terwijl je roert.
Zet het vuur wat lager en doe alle andere gesneden ingrediënten erbij en roer voorzichtig door elkaar. Doe de deksel op de pan en laat totaal ongeveer 20 minuten stoven. Kijk af en toe even of het niet te hard gaat, zet eventueel het vuur laag en roer door.

Lust je geen geitenkaas, neem dan feta of gewoon 30+ kaas. Wat je zelf lekker vindt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten